Miten varoittaa lähestyvästä vaarasta?

Ajelimme eilen avopuolisoni kanssa Huittisten kautta kohti Tamperetta. Ilta oli vielä nuori, mutta alkava auringonlasku alkoi värittämään taivaanrantaa. Hiljaa hämärtyvä maantie sai itseni valpastumaan ja hiljentämään nopeutta.

Eipä aikaakaan Sastamalan rajan ylitettyämme, kun 60 kilometrin tuntinopeusrajoituksella oikealta puolen ojaa tielle kömpi komea näky. Peura oli päättänyt ylittää tien. Vaaraa meille matkalaisille ei tästä holtittomasta jalankulusta varsinaisesti aiheutunut, sillä näkyvyys oli hyvä ja tilannenopeus kohdallaan. Juuri sillä hetkellä takanamme ei ollut muita autoilijoita, eikä edestäkään päin liikennettä tulvinut. Hidastin ajoani lähes pysähdyksiin ja katselin kuinka peura hävisi tien toiselle puolen metsikköön.

Liikenteessä käytettävällä yleisellä varoitusvalolla saatettaisiin välttyä monelta korjaamoreissulta ja parhaimmassa tapauksessa se saattaisi säästää jopa henkiä.

Matkamme jatkui kohti kotia ja aina aika-ajoin muita peuran lajikumppaneita näkyi enemmän tai vähemmän lähellä tietä. Tie oli pääosin kahdeksankympin nopeusrajoituksen puitteissa, mutta aina välillä kohosi sataseen asti. Itse pyrin pitämään nopeuttani melko alhaisena havaitsemastani turvallisuusriskistä johtuen. Tämä johti siihen, että melko monta juhakankkusta huristeli vasemmalta puolelta ohitseni. Siinä kohtaa alkoi myös vastaantuleva liikenne vilkastumaan.

Mietiskelin ääneen avopuolisolleni, että mitenkähän fiksuiten pystyisin varoittamaan muita kanssakulkijoitani havaitsemastani tiellä vaanivasta vaarasta. En oikein pitänyt pitkien väläyttelyä välttämättä hyvänä ajatuksena, koska se saatettaisiin tulkita vastaantulevissa täysin väärin. Ajattelin heidän mahdollisesti kuvittelevan, että heidän omassa ajoneuvossaan tai tyylissään ajaa olisi mielestäni jotain huomautettavaa. Antamani signaali saattaisi saada vastaantulevan keskittymään ihan väärään asiaan ja aiheuttaa tämän huomion herpaantumisen.

Avopuolisoni kuitenkin kertoi rekkaa ajavan isänsä välillä varoittaneen vastaantulevaa liikennettä pitkillä muun muassa poroista pohjoisessa ajaessaan. Keskustelu jäi lyhyeen, kun vastaantulevan autoletkan keskeltä välähtivät pitkät ajovalot. Lähes välittömästi ohi ajaessaan kohotin kättäni autoilijalle kiitokseksi ja kiinnitin katseeni tien oikeaan laitaan. Olin ymmärtänyt varoituksen ja siinä samassa näin peuran seisovan ihan tien vieressä. Vauhtia itselläni oli noin kahdeksankymppiä. Sillä hetkellä takanani ei onneksi ollut puskurissa roikkujia. Hiljensin jälleen reippaasti nopeutta.

Hidastamani nopeus sai eläimen epäröimään tien ylitystään. Edestäni lähestyi yksittäinen henkilöautoilija melko kovaa vauhtia. Väläytin tälle pitkiä kolmasti, mikä sai nuoren autoilijan katseen kääntymään kohti vaaraa ja myös hiljentämään nopeuttaan. Pääsimme molemmat ohittamaan eläimen turvallisesti ja sivusilmällä huomasin peuran luikkivan takaisin metsikköön, mistä oli tien reunaan tullutkin. Itse selvisimme turvallisesti kotiin saakka, mutta erittäin lyhyen matkan aikana arvioin laskeneeni reilusti toistakymmentä peuraa.

Olen aikaisemminkin pohtinut asiaa, mikä olisi fiksuin ratkaisu varoittaa muita ajoneuvoilla liikkuvia erilaisista havaitsemistani vaaroista tiellä. Pitkien välkyttely selvästi toimi tällä kertaa, mutta olisiko autoihin mahdollista saada myös joku keskitetympi ja helpommin ymmärrettävissä oleva varoituskeino vaarojen varalle?

Erilaiset hirvieläimet ja muut metsien asukit ovat todellinen uhka autoilijoille Suomen maanteillä ja läheltäpiti tilanteita on ollut ennenkin. Pitkien välkyttely saattaa kuitenkin ohjata huomion täysin vääriin asioihin. Sama ongelma on hätävilkkujen käytössä ja ainakin toistaiseksi niiden käyttö vastaavassa tilanteessa on Suomen lainsäädännön osalta jopa kiellettyä.

Mielessäni on käynyt ajatus ajoneuvoihin erillisesti asennettavasta ja havaittavissa olevasta varoitusvalosta, jota vaaran uhatessa voisi liikenteessä väläyttää ja näin saada toisenkin autoilijan varautumaan. Jotta varoitusvalo ei sekoittuisi hälytysajoneuvojen käyttämiin valoihin, tulisi sen väriltään erottua niistä selvästi. Olisiko se väriltään sitten kirkkaan keltainen, vihreä tai vaikkapa oranssi? Sellainen voitaisiin asentaa vaikka auton keulaan ja taakse ajovalojen väliin, jolloin se ei olisi sekoitettavissa muihin merkkivaloihin. Varoitusvaloa voitaisiin hallita normaalisti kojelaudan kautta erillisestä ohjaimesta tai painikkeesta.

Liikenteessä käytettävällä yleisellä varoitusvalolla saatettaisiin välttyä monelta korjaamoreissulta ja parhaimmassa tapauksessa se saattaisi säästää jopa henkiä. Mikäli sen hyöty todettaisiin kannattavaksi, se voisi tulevaisuudessa tulla uusissa moottoriajoneuvoissa mukana vakiovarusteena.

Vähintä mitä tämän autoilevaan ihmiseen kodistuvan uhan pienentämiseksi voitaisiin tehdä, olisi muuttaa Suomen lainsäädäntöä siten, että myös hätävilkkujen käyttö vastaavissa tilanteissa saatettaisiin mahdolliseksi.

Lähetä kommentti