Rauhaa, ei Natoon.

Minä en kannata NATO-jäsenyyttä, enkä tule sitä hyväksymään. En myöskään aio tulevaisuudessa olla jäsenenä puolueessa, joka sen jäsenyyttä tulee kannattamaan.

Myös NATO:n ja sen jäsenmaiden vastuulla ovat lukuisat hyökkäyssodat eri valtioihin ja näiden suvereniteettia loukkaavat toimet muun muassa maiden sisäpolitiikkaan puuttumalla, sekä samalla satojentuhansien siviilien välittömästi tai välillisesti aiheuttamat kuolemat.

Ei jännittyneen ilmapiirin syntyä liennytetä sitä entisellään kiristämällä.

USA on yksi NATO:n johtavista jäsenmaista ja aseteollisuus taas on yksi sen taloutta vahvimmin ylläpitävistä voimista. Vaikka Venäjän aggressiiviset toimet Ukrainassa ovatkin väärin, se ei silti tarkoita, että NATO:n, tämän toisen aggressiivisesti käyttäytyvän organisaation toimet olisivat yhtään sen vähemmän tuomittavia. Miksi Suomen tulisi tähän joukkoon laajemmin kuulua?

En vain yksinkertaisesti kykene ymmärtämään, miten jäsenyys tällaiseen sotilasliittoon olisi mitenkään objektiivinen ratkaisu tilanteessa, missä ihan oikeutetusti emme hyväksy Ukrainassa nyt tapahtuvaa murhenäytelmää ja haluamme saada sen loppumaan. En minä halua tukea sitä kenenkään tekemänä missään muuallakaan.

Mielestäni liittoutuminen tähän USA-vetoiseen organisaatioon kuvastaisi enemmänkin tekopyhyyttä ja kaksinaismoralismia. Varsinkin, mikäli liittoutumisen perimmäinen perustelu ja tarkoitus on sotilaallisen vastakkainasettelun vähentäminen, sekä laajamittaisen rauhan ylläpitäminen.

Ei jännittyneen ilmapiirin syntyä liennytetä sitä entisellään kiristämällä, eikä taistelua pahaa vastaan voiteta toisen pahan kanssa liittoutumalla. Jos asiaa nyt näin karrikoiden tarkastellaan. Sillä ei lopulta saavuteta mitään hyvää.

Haluan edelleen tukea ajatusta Suomesta sotilaallisesti liittoutumattomana valtiona ja edetä asiassa rauhaa vaalien. Vaikka liittoutumattomuus ei täydellistä varmuutta turvasta maallemme toisikaan, en usko sitä tuovan myöskään liittoutumisen. Päinvastoin.

NATO-jäsenyyden myötä mahdollista USA:n ja Venäjän välistä sotaa tultaisiin käymään meidän maaperällämme aivan varmasti. Näiden suurvaltojen välisessä sodassa me tulisimme olemaan häviäjiä joka tapauksessa.

Lähetä kommentti