Me olemme maailma

Me kaikki teemme päivittäin useita eri valintoja, joilla yleensä on aina vaikutuksensa myös itsemme ulkopuolelle. Yleensä valintamme vaikuttavat itsemme lisäksi välittömästi lähinnä lähipiiriimme, perheisiimme, ystäviimme ja työtovereihimme.

Aivan liian usein tunnumme kuitenkin unohtavan, kuinka päivittäisten valintojemme välilliset vaikutukset ulottuvat monesti myös paljon laajemmalle, aina satojen ja tuhansien kilometrien päähän, jopa maapallon toiselle puolelle, tuntemamme maailman ulkopuolelle, jopa sen pinnan alle – kaikkialle.

Vuonna 1985 olin itse hädintuskin kahtakaan vuotta vanha, enkä varmasti ymmärtänyt maailmasta oman kuplani ulkopuolelta juurikaan mitään.

USA For Africa – We Are The World – Tämä omasta mielestäni hieno ja koskettava kappale tehtiin hyväntekeväisyystarkoituksessa Yhdysvalloissa alunperin vuonna 1985 yhteistyössä lukuisten oman aikakautensa hienoimpien artistien toimesta. Tarkoituksena silloin oli nälänhädästä kärsivän Etiopian auttaminen. Myöhemmin kappale on levytetty myös uudelleen, edelleen tarkoituksena auttaa myös muita hätää kärsiviä.

Osa alkuperäisistä esiintyjistä tai lukuisat avun kohteista eivät enää ole täällä kertomassa meille tarinaansa uudelleen, mutta musiikin kautta sen sanoma elää ikuisesti. Mielestäni se on täällä myös muistuttamassa meitä omasta osuudestamme, mahdollisuudestamme vaikuttaa ja auttaa heitä, jotka vieläkin apua tarvitsevat.

Me ehkä yksin olemme kokonaisuuden kannalta usein pieniä ja monesti tunnemme itsemme voimattomiksi maailman monien murheiden alla, mutta lopulta kaikki suuret teot lähtevät aina yksittäisistä rohkeista yksilöistä ja yhdessä me olemme aina niin paljon enemmän.

Vuonna 1985 olin itse hädintuskin kahtakaan vuotta vanha, enkä varmasti ymmärtänyt maailmasta oman kuplani ulkopuolelta juurikaan mitään. Onneksi tänään on asia toisin ja ainakin itse haluan päivittäin tehdä oman osani sen paremman maailman eteen kaikessa, missä vain tiedän kykeneväni.

Tämä on meidän kaikkien yhteinen maapallomme ja me kaikki olemme siitä yhdessä vastuussa. Miksi emme siis vain kaikki päivittäin edes yrittäisi valinnoissamme huomioida myös toisiamme paremmin ja toimia laajemmin kokonaisuutta ajatellen. Kyllä, se on mahdollista!

Kappaleen kertosäettä lainatakseni:

”We are the world
We are the children
We are the ones who make
A brighter day
So let’s start giving”

Lähetä kommentti