Juhapekka Lindfors
Sano suoraan, niin minäkin sanon
Solidaarisuus ja tasa-arvo
Eettisyys ja luonto
Tänään on sunnuntai 05. heinäkuuta 2020

Ihmisille arvoo – talous ei ehtoja sanele

7.3.2017, klo 17:55 | | 0 kommenttia

Seuraava sisältö on osa vuoden 2017 JHL:n edustajistovaalien vaalikampanjaani:

Kirjoitus julkaistu JHL:n vasemmisto ja sitoutumattomat -vaalilehdessä Pirkanmaalla:

Joukkovoimaa

On kulunut jo aikaa siitä, kun lukuisten muiden ammattiyhdistysaktiivien tavoin keräsin allekirjoituksia kannatusilmoituksiin nollatuntisopimuksien kieltämiseen pyrkivään kansalaisaloitteeseen. Operaatio Vakiduuni –nimen alla kulkevan kampanjan lopullinen saldo kannatusilmoituksien osalta oli 63 110 kpl. Melkoinen määrä vai mitä?

Pätkätyöläisten asemaa parantamaan – ja yleisesti reilumpaan työelämään pyrkivän kansalaisaloitteen aikoinaan laittoivat alulle Metallin nuoret, mutta samalla se oli lähtölaukaus aivan uudenlaisen aikakauden alulle. Kansanliike vakiduunin puolesta yhdisti monet eri liitot ja niiden aktiivit toimimaan yhdessä mitä erinomaisimmalla tavalla.

Kaduille jalkautunut kampanja sai osakseen valtavasti näkyvyyttä ja sen saama laaja mediahuomio varmisti myös aiheesta keskustelun jatkumisen. Tahtotilamme tuli kuulluksi. Lopulta kansalaisaloite luovutettiin eduskunnalle ja sen hyväksymisestä äänestävät päättäjämme lähiaikoina.

Juuri yhteistyöstä – joukkovoimasta on kyse myös näissä edustajistovaaleissa. Kun vastapuoli pyrkii tekemään kaikkensa tämän voiman hajottamiseksi, korostuu vahvojen ihmisten muodostaman edustajiston rooli entisestään. Työntekijöiden oikeuksien polkemiselle ja tuloerojen kasvattamiselle on laitettava piste. Vaikka yhteistyö myös erimielisten kanssa on osa demokratiaa, toisinaan meidän tulee uskaltaa sanoa myös ei. Sen aika on tullut nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Roskapostisuodatus *

Juhapekka Lindfors

Facebook: juhapekkalindfors
Sähköpostiosoite:
Ota yhteyttä

Olipa asiasi iso tai pieni, ota rohkeasti yhteyttä. Viestiisi pyrin vastaamaan mahdollisimman pian.